Entrevista 5,6 | Light Painting | Jose Vicente Micó

Avui tenim a jose Vicente Micó a les preguntes de Cinc amb Sis, 5 preguntes per a tots els convidats, i 6 preguntes de la seva especialitat!

Parla'ns una mica de tu, d'on ets, altres aficions, treball, etc 

Sóc de Canals (València), sóc autònom venda de tèxtil i confecció, les meves aficions són viatjar, la tecnologia, la domòtica, ara tot el digital, perquè la fotografia vaig començar en analògic.

5 Preguntes generals

Com vas començar amb la fotografia nocturna i/o light painting? 

Vaig fer inconscientment en analògic fotografies Fire Painting, després al temps vaig sentir que va venir Mario Rubio a donar un curs a AFCA la meva associació de fotografia, al qual no vaig poder assistir, en veure les fotos obtingudes em vaig quedar meravellat, vaig fer un curs amb  ̈La Llum de la Nit ̈ hi havia un món diferent en la nit per descobrir.

Quins articles mai falten en la teva motxilla?

En la meva motxilla no poden faltar llanternes, no tinc una preferida i depèn sempre del lloc on toqui anar, ara en el maleter sempre porto el paraigua (Tom Hill) i una maglite 3d.

Quines són les teves influències i els teus referents? 

Els meus referents sou molts i ara molts d'ells amics tant nacionals com internacionals. Aprenc de tots, fins i tot el més novell ens pot mostrar sempre alguna cosa en un comentari o preguntar alguna cosa que ni se'ns passaria pel cap.

Quin és el teu major somni fotogràfic? 

La veritat que diversos d'ells ja els vaig poder realitzar, un va ser el de la fotografia de la Foguera de Canals un projecte molt bonic amb l'ajuda dels millors fotògrafs de Light Painting dirigit per Carles Calero, ara estic barrejant alta velocitat amb pintura de llum, dos mons oposats. També voldria tenir una col·lecció de fotografies Light Painting urbà en la meva població.

On i amb qui has après més?

A casa practicant he après però encara em queda molt a polir, i en els cursos de la Llum i de Carles Calero, també les sortides realitzades amb diferents lightpainters, en les ponències dels congressos també s'aprèn moltíssim.

6 Preguntes Light Painting

Generalment fabriques les teves pròpies eines i les compres? 

Algunes les fabrico unes altres les modifico al meu antull, i lògicament també unes altres les compro ja que m'estalvio temps d'I+D.

Quina és la teva font d’inspiració? 

M'agrada molt observar fotografies, pintures, cartells (Disseny gràfic), fins i tot escultures, en els meus viatges mai falta la visita als museus també en internet tinc gran informació, i per descomptat m'agrada molt experimentar.

Treballes amb models? (si - Com contactes i consells) (no - Referències que utilitzes per a guiar-te i crear en l’espai) 

Poques vegades hi ha models i solen ser de l'entorn familiar i d'amics o companys fotògrafs que porten algun/a model. Il·luminar el/la model perquè no estigui en tensió tant de temps, tot seguit els efectes, escena, i llum de contra en aquest ordre, també si sortim diversos lightpainters ens repartim les tasques.

En els efectes sobretot l'espai el mesuro amb el cos o en el cas d'usar esferizador una pedra taca etc., també haig de controlar velocitat en unes certes eines com el magilight, hi ha molt de prova error.

Amb quina sessió o projecte has suat més i amb quin estàs més satisfet/a?

Sens dubte en el de la foguera de Canals, vam suar de valent marcant-la en el terra preparant-la perquè després sortís tot bé. Satisfet no és en si una fotografia és en la idea boja del Congrés FESiFOTO, d'un mer comentari a la seva realització en 2019 i 20 així com esperem que continuï amb molts més.

Tens una metodologia de treball concreta a l'hora d'il·luminar o de tractar l'espai? En què es basa? 

A l'hora d'il·luminar m'agrada molt utilitzar un balanç més aviat fred així utilitzar per al protagonista de l'escena llanterna càlida, després ficar efectes etc... per a l'espai uso el meu cos sobretot les extremitats i per altures el tronc, però el curiós, en moltes fotos no estic en plena foscor i veig l’espai.

Alguna anècdota que sempre recordis?

En gairebé totes les sortides hi ha anècdotes i sobretot gracioses, amb Ivan Barco en una sortida

va començar a vapejar amb el vapejador de Calero gairebé no va deixar líquid per a la fotografia, i l'última boníssima amb Carles Domenech i José Cala en el seu estudi ens vam envolicar vinga foto vinga pintar.... Varem perdre la percepció del temps fins que un veí va pegar cops en la paret i aquí va acabar la sessió.

Facebook: https://www.facebook.com/Micojvte

Instagram: https://www.instagram.com/jvmico/

Comentaris

Sense comentaris

Deixi el seu comentari

Domingo Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Enero Febrero Marzo Abril Mayo Junio Julio Agosto Septiembre Octubre Noviembre Diciembre
close Cistella de la compra

Nou compte