Entrevista 5,6 | Light Painting | Stiven Jiménez

Avui tenim a Stiven Jiménez a les preguntes de Cinc amb Sis, 5 preguntes per a tots els convidats, i 6 preguntes de la seva especialitat! 

Parla'ns una mica de tu, d'on ets, altres aficions, treball, etc 

El meu nom és Stiven Jiménez Jiménez i visc a un poble de l'interior de València, Utiel. Actualment treballo de manteniment de telecomunicacions.

Entre les meves aficions sóc una persona molt polifacètica, a més de la fotografia m'agrada: les motos, l'esport, drons, la guitarra i la muntanya.

Des de petit sempre m'ha agradat tot tipus de tecnologia i trastejar, sempre he estat molt enreda ... Tot i que la fotografia no era una de les meves passions, sempre he tingut càmeres compactes digitals sense donar el salt a rèflex. La meva primera càmera va arribar a les meves mans a la comunió, una càmera analògica, qui m'anava a dir a mi després de tant .... però sense més, simples fotos amb els amics.

5 Preguntes generals

Com vas començar amb la fotografia nocturna i/o light painting? 

Fa 3 anys vaig comrpar la meva primera càmera reflex, un cànon 1300D. La meva primera idea era utilitzar-la per paisatge.

El 2020 una nit em van convidar com a model al costat de la meva moto un grup de fotògrafs coneguts del meu poble. Quan vaig començar a veure la llana d'acer lluint darrere meu i el resultat, va ser un abans i un després.

Vaig començar a interessar-me per aquest tipus de fotografia, em vaig comprar un objectiu angular, dues llanternes i vaig començar a formar-me amb els meus companys a més dels grans a YouTube.

Totes les setmanes solíem ajuntar-nos i veient els resultats cada vegada estava més enganxant a aquesta modalitat.

L'any passat vaig assistir al congrés de Canals i vaig conèixer a Alejandro Martin quedant fascinat pel seu treball.

Em vaig comprar la banya d'unicorn de Carles Domenech i vaig començar a fer els meus intents de flors en una petita habitació.

Després de diverses publicacions etiquetant a Alejandro un dia prestar interès pels meus petits desastres i es va oferir per donar-me una sèrie de consells. Aprofitant el confinament i treballant molt a casa vaig començar a crear a poc a poc el meu estil traient resultats per a mi molt positius.

Amb el transcurs d'aquest any he anat realitzant diverses fotos entre nocturnes i lightpainting però crec que el 70% de la meva obra és lightpainting. La gran diversitat de resultats que pots aconseguir amb diferents moviments és una cosa que mai deixa de sorprendre.

Quins articles mai falten en la teva motxilla?

Com tots, porto tota mena de trastes, de fet m'acabo de comprar un carret d'aquests de platja per portar tot, si és cert que en ocasions ho carrego tot i en altres porto l'única cosa que vaig a utilitzar.

Intentem fer assajos a casa, estudi o en una nau que tenim a 5 minuts de casa. Els solem fer entre nosaltres per al dia que disposem de model tenir la tècnica i l'eina ja dominada.

Fonamental el frontal, cinta aïllant, bateries, llanternes i sobretot el pícnic.

Quines són les teves influències i els teus referents? 

Influències, per la meva obra en lightpainting em fixo molt en el treball d'Alejandro Martin, ha estat un gran referent la veritat.

També m'agrada molt el treball de Pedro Real, Carles Calero, el nen de les Llums, David Araujo, gent molt pro amb uns fantàstics treballs que no deixen de sorprendre’ns.

A nivell internacional també m'agrada molt el treball de Warren Adrien Tang, de Hannuhuhtamo i d'Andreas Henning.

Quin és el teu major somni fotogràfic? 

El meu major somni... no en principi no he pogut construir-me un somni idíl·lic que m'agradés arribar, imagino que pel poc temps que porto practicant aquesta modalitat. Però si és cert que en algun moment m'agradaria ser un referent i poder ajudar a la gent créixer, com ho estan fent amb mi dia a dia.

On i amb qui has après més?

He après molt amb Alejandro Martin, amb els meus companys Los Liantes de las Luces, que encara que sóc el major liant sempre hi són, Xiviri que dóna gust veure-ho treballar, el conec des de fa molts anys i a part de gran fotògraf és un gran amic i Yoli Hermida, sempre disposada ha ajudar en tot el que estigui en la seva mà. Una de les coses bones que m'ha portat aquest món és la gent que coneixes i que es poden convertir en veritables amics.

6 Preguntes Light Painting

Generalment fabriques les teves pròpies eines o les compres? 

Al principi per desconeixement vaig començar com tothom a comprar alguna eina.

Amb el temps, sent una mica manetes i els meus coneixements d'electrònica vaig començar a construir-me les meves eines, sent aquestes pràcticament les que utilitzo diàriament.

Quina és la teva font d’inspiració? 

Bé quan estic en exterior la veritat que respirar l'aire pur, els riures, els sopars i les quedades que fan de gran aliat per gaudir fent el que t'agrada.

A part dels resultats obtinguts moltes vegades qualsevol excusa ha estat bona per ajuntar-nos.

Quan estic a interior em resulta molt satisfactori crear alguna cosa reutilitzant materials i que pugui donar bons resultats. A més de veure com creix potencialment des de la fase de disseny, desenvolupament, assaig i perfeccionament. Tant en la construcció d'eines com en la creació d'una obra.

Treballes amb models? (si - Com contactes i consells) (no - Referències que utilitzes per a guiar-te i crear en l’espai) 

Solem tenir un parell de models de confiança que no els queda més remei que aguantar-nos jaja

En altres ocasions nosaltres mateixos ens oferim unes vegades per a realitzar assajos i altres com a personatge per algun tipus de sessió.

Com consells, ser pacients i tenir-ne cura molt bé perquè vulguin tornar a repetir jaja.

Amb quina sessió o projecte has suat més i amb quin estàs més satisfet/a?

Com sessions estic molt satisfet en una col·laboració que vam fer Los Liantes al costat de Xiviri i Joseca. És la que més m'ha agradat, sobretot per veure treballar a aquests grans de la fotografia. Temps de preparació, idees concretes, molt attrezzo, vam fer de models... en resum un gran dia.

Tens una metodologia de treball concreta a l'hora d'il·luminar o de tractar l'espai? En què es basa? 

Doncs des del meu debilitat el lightpainting, sempre intento tenir molt clar que és el que vull fer i que eina vull utilitzar. Per a això treballo molt a casa, tot i la limitació d'espai que tinc. Quan sortim a l'exterior solem repartir-nos la feina, un il·lumina model, un altre l'ambient i un altre crea els efectes.

Alguna anècdota que sempre recordis?

Bé la primera nit que vaig sortir com a model amb la meva moto va ser curiós quan un amic em va veure treure la moto a les tantes de la nit i em va preguntar a on anava. Quan li vaig dir que ha fer fotos ... jajaja seva cara de sorpresa va ser la d'aquest tio és gilipolles jaja. A l'endemà va veure els resultats i em va felicitar, però això sí, al principi la seva cara va ser un poema ....

Una altra anècdota va ser el dia que vam fer la sessió amb Xiviri per la seva cartera i a l'encendre unes bombes de fum van aparèixer els habitants de la vila pensant que s'havia calat foc ... També es van pegar un bon ensurt.

Després d'això no he tingut moltes anècdotes més, llevat de les típiques que es presenti la policia i hagis de donar de més explicacions mentre et miren sense entendre res.

Facebook: https://www.facebook.com/stiven.jimenez.5851

Instagram: https://www.instagram.com/stiven.jimenez1985/

Comentaris

Sense comentaris

Deixi el seu comentari

Domingo Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Enero Febrero Marzo Abril Mayo Junio Julio Agosto Septiembre Octubre Noviembre Diciembre
close Cistella de la compra

Nou compte