Entrevista 5,6 | Light Painting | ZesFoto

Avui tenim a Zesfoto - Lumina Nocte a les preguntes de Cinc amb Sis, 5 preguntes per a tots els convidats, i 6 preguntes de la seva especialitat! 

Parla'ns una mica de tu, d'on ets, altres aficions, treball, etc 

Kaixo, em dic César, sóc de Donosti (Guipúscoa) tinc diversos hobbys: m'agrada passejar sense rumb durant hores, llegir llibres i sobretot còmics i tinc diferents maneres de treure el que tinc en la ment: dibuix, pinto amb llum, pinto a l’oli i acrílic, aerògraf, faig música, he començat a fer proves amb l'escultura i, en definitiva, em crida molt l'atenció i tinc ganes de provar qualsevol mètode d'expressió artística. 

Tinc un treball que paga les factures i la resta del temps, em centro en crear.

5 Preguntes generals

Com vas començar amb la fotografia nocturna i/o light painting? 

Ho recordo com si fos ahir, aquella nit de març del 2012 en la qual My Friend Aitor Abadía em va mostrar, pintant una simple línia en l'aire amb una llanterna, un món de creativitat i imaginació sense límits. Allò em va fer explotar el cap i la meva ment va començar a albirar les possibilitats d'aquesta gran tècnica que és La Pintura de Llum i amb el temps he anat desenvolupant el meu propi estil, lluny d'influències externes.

Quins articles mai falten en la teva motxilla?

Aigua, Piles, moltes piles i bateries, la Dual Led Stick i llanternes per a dibuixar.

Quines són les teves influències i els teus referents? 

Als pocs mesos de començar amb la Pintura de Llum, vaig tenir la sort de fer un curs de fotografia nocturna amb Carlos Serrano i Lightpainting amb Perico, El Nen de les Llums; del primer vaig aprendre a afotar estrelles i a il·luminar escenaris nocturns i el Nen em va ensenyar a veure totes les possibilitats de la Pintura de Llum... No és només il·luminar, és crear en la foscor amb ajuda del teu cos i unes simples llanternes. 

Com a referents, tenint en compte que li estic donant més importància al freehand que a qualsevol altra disciplina de Lightpainting, tinc a Darius Twin (Darren Pearson) i Diana Ponce, una autèntica crack del freehand al nostre país.

Quin és el teu major somni fotogràfic? 

Vaja, dons no ho se... suposo que com tot artista m'agradaria que es reconeguessin les meves obres, però jo això ho faig per diversió així que no tinc massa expectatives. Continuaré fent-ho, mentre continuï sent divertit.

On i amb qui has après més?

Dons si em poso a pensar, jo crec que on més he après és practicant sol en la foscor, traient idees del cap. Repetint 30 vegades la foto fins que surt. Lluitant contra la frustració quan no em surt el que veig al meu cap. Jo no sé dibuixar, així que tot es redueix a repetir, repetir i tornar a repetir i si estic sol, estic més centrat en el que faig.

6 Preguntes Light Painting

Generalment fabriques les teves pròpies eines o les compres? 

Dons una mica de tot, compro la majoria de les eines però, últimament estic creant eines pròpies per a necessitats concretes d'il·luminació i dibuix, utilitzant materials reciclats i els meus escassos coneixements d'electricitat. Tinc la sort de comptar amb el patrocini de Dual Led Stick i Electricitat BorjaP, que també em proveeixen de diferents eines.

Quina és la teva font d’inspiració? 

Els còmics, la literatura, el cinema, sèries... Però sobretot, la meva imaginació.

Treballes amb models? (si - Com contactes i consells) (no - Referències que utilitzes per a guiar-te i crear en l’espai) 

Alguna vegada sí he tingut l'oportunitat de treballar amb models, també tinc un maniquí per a fer pràctiques, però normalment treballo sol. Utilitzo el meu cos com a referència i marco el terra per a no perdre les referències en l'espai. Encara que a vegades em deixo portar i pinto a la babalà, sense usar referències, només deixant-me portar per les llums.

Amb quina sessió o projecte has suat més i amb quin estàs més satisfet/a?

El projecte del Mutant Clan l'any 2018-2019. Van ser 12 personatges creats en 12 mesos i, encara que vaig quedar molt satisfet amb el resultat, vaig haver d'esprémer al màxim el cervell i la imaginació per a poder acabar el projecte dins del termini que jo mateix em vaig marcar.

Podeu veure'ls, seguint aquest enllaç: https://zesfotorgb.wordpress.com/mutant-clan/

Tens una metodologia de treball concreta a l'hora d'il·luminar o de tractar l'espai? En què es basa? 

Separo mentalment l'espai per zones i li assigno una il·luminació a cada zona, utilitzant llum freda i càlida i diferents colors per a ressaltar les zones que crec que són més importants i crear contrastos de llum i color. Després de tenir controlada la il·luminació de l'escena, miro la foto i busco les zones adequades per a incloure les Criatures Lumíniques i que quedin integrades en l'escena.

Alguna anècdota que sempre recordis?

Com oblidar la nit en la qual, en companyia d'Aitor, vam fer gairebé 3h de viatge per a descobrir en arribar... QUE M'HAVIA OBLIDAT LA CÀMERA A casa! Per sort, vaig portar les llanternes així que vam poder salvar la nit gràcies a la càmera d'Aitor. 

Salutacions Lumíniques des del País Basc

Web Lightpainting: www.zesfotorgb.wordpress.com

Web Fotografía: www.zesfoto.jimdo.com 

Facebook: https://www.facebook.com/zesfoto/

Instagram: https://www.instagram.com/lumina_nocte/

YouTube:  https://youtube.com/user/zesfoto

Comentaris

Sense comentaris

Deixi el seu comentari

Domingo Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Enero Febrero Marzo Abril Mayo Junio Julio Agosto Septiembre Octubre Noviembre Diciembre
close Cistella de la compra

Nou compte